lauantai 14. tammikuuta 2012

Banks Peninsula ja Arthur´s Pass (12.1.12)

Toiseen neljän päivän lämmittelyreissuun starttasimme Spaceships-firman halpiscampervanilla, jossa ei sängyn ja keittolevyn lisäksi muita hienouksia juuri ollut. Suuntana oli kaakko ja Banks Peninsula Christchurchin nurkilla. Tulivuorten muodostama vuoristoinen niemimaa oli jälleen häkellyttävää katseltavaa. Jyrkät vuonot hallitsivat maisemaa norjamaisesti, mutta erona Norjaan oli puhtaan turkoosi ja lämmin vesi vuonojen syleilyssä sekä lahdenpoukamien hiekkarannat. Katsastimme niemimaata kävelyretkien, maisema-ajelujen ja kajakoinnin muodossa. Banksissa viihdyimme kahden yön verran, joista jälkimmäisen yön vietimme viihtyisällä lammasfarmilla.

Timolle jälleen yksi autokuva:)
Banks Peninsula
Kajakointia turkoosissa vuonossa.
Vanha laituri ja kiva maisema.
Valmiina yhteiskuvaan!
Lampaiden laidunmailla kävelyretkellä pilvien yllä.
 Banksilta jatkoimme sisämaahan Arthur´s Passiin Etelän Alppien keskelle. Kehnohko sää latisti alppimaisemaa hieman, mutta huiputimme yhden vuorenhuipun ok-olosuhteissa. Yöt vietimme paikallisen luonnon hyvinvoinnista vastaavan organisaation DOC:n (Department of Conservation) ilmaisilla leirintäalueilla. DOC tekee hienoa työtä. Se ylläpitää satoja kävelyreittejä, erämaakämppiä ja edellämainittuja leirintäalueita kautta maan. Näin loma-aikaan Uuden-Seelannin tiet ovat täynnä turisteja kaiken kokoisilla asuntovaunuillaan, ja niiden vapaamatkustamista on yritetty kitkeä kieltämällä yöpyminen autossa tai teltassa kaikkialla muualla kuin leirintäalueilla. Onneksi DOC tarjoaa 250 ilmaista tai korkeintaan muutaman dollarin yöltä maksavaa leirintäaluetta kaupallisten sirkuksien rinnalle. Vaikkakin vessa on ainut näiden paikkojen herkku suihkujenkin yleensä puuttuessa, etuna on luonnonläheinen sijainti ja oma rauha – lapsiperheet kun yleensä löytävät tiensä kaupallisiin, uima-altaallisiin ja pomppulinnallisiin ”lomaparatiiseihin”.

Taru Sormusten Herrasta-kuvausmaisemaa matkalla Arthurin solaan.

Bealey Spur trackin huipentuma.
Nyt on muuten paluulennot Suomeen vihdoin hankittu! Saavumme kotimaahan 13.5. Sitä ennen piipahdamme myös Islannissa muutaman päivän ajan, sillä lento menee Reykjavikin kautta.

Perusmaisemaa Uudessa-Seelannissa (täällä on 40 miljoonaa lammasta...ja 4,4 miljoonaa ihmistä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti